تحولات منطقه

دولت جو بایدن، رئیس‌جمهوری آمریکا می‌گوید، آمریکایی‌های غیر سفیدپوست میزان نسبتا بالایی از بیماری آلزایمر و زوال عقل دارند که بخشی از آن به دلیل "نژادپرستی" است.

دولت آمریکا «آلزایمر» را با «نژادپرستی» مرتبط می‌داند
زمان مطالعه: ۲ دقیقه

به گزارش قدس آنلاین، وزارت بهداشت و خدمات انسانی ایالات متحده (HHS) این هفته در گزارش سالانه خود درباره مقابله با آلزایمر و زوال عقل‌های مرتبط اعلام کرد: به جای تمرکز بر رفتارهای فردی، نژادپرستی سیستماتیک ریشه‌دار باید مورد توجه و اولویت قرار گیرد.

هاویر بسرا، وزیر بهداشت و خدمات انسانی آمریکا خواستار "مداخلات" برای کاهش نابرابری‌ها در نرخ آلزایمر شد و تلاش‌های دولت را "با صلاحیت فرهنگی و عدالت به عنوان تمرکز اصلی" متناسب کرد.

وزارت بهداشت و خدمات انسانی آمریکا (اچ‌اچ‌اس) اعلام کرد: نابرابری‌های ساختاری ریشه‌گرفته از نژادپرستی، مانند سرمایه‌گذاری ناکافی در آموزش، جوامع غیرقابل تردد و دسترسی پایین به غذاهای مغذی، علت مهم تفاوت در موارد زوال عقل است. احتمال ابتلا به آلزایمر یا زوال عقل در سیاه‌پوستان تقریبا دو برابر سفیدپوستان است، در حالی که این در میان اسپانیایی‌تبارها تقریبا ۱.۵ برابر احتمال دارد.

با این حال انجمن آلزایمر مستقر در شیکاگو، سن، سابقه خانوادگی و ژنتیک را به عنوان مهمترین عوامل خطر برای ابتلا به بیماری مرتبط با زوال عقل فهرست می‌کند. آسیب‌دیدگی سر یا ضعف قلب هم می‌تواند این احتمال را افزایش دهد. سالمندانی که رژیم غذایی سالم دارند، ورزش می‌کنند، از نظر اجتماعی فعال هستند و از مصرف سیگار و الکل اجتناب می‌کنند، ممکن است بتوانند خطر آلزایمر را کاهش دهند.

با این حال، بر خلاف نظر دولت بایدن، این گروه غیر انتفاعی پیوندی بین آلزایمر و نژادپرستی پیدا نکرده است. این انجمن اعلام کرد: دلیل این تفاوت به خوبی درک نشده است، اما محققان معتقدند که میزان بالاتر بیماری عروقی در این گروه‌ها هم ممکن است آنها را در معرض خطر بیشتری برای پیشرفت آلزایمر قرار دهد.

سند اچ‌اچ‌اس استدلال می‌کند که عدم تطابق در عوامل خطر "در چندین نسل‌ نژادپرستی ساختاری و نابرابری" ریشه دارد. بدتر از آن، این وزارتخانه گفت که افراد غیر سفیدپوست که از آلزایمر رنج می‌برند هم کمتر به مراقبت‌های پزشکی و منابع دسترسی دارند و نسبت به سفیدپوستان کمتر از تشخیص و درمان مناسب بهره می‌برند.

در این گزارش آمده است: از این رو، از اهمیت اساسی برخوردار است که تحقیقات، مداخلات و زیرساخت‌ها برای رسیدگی به عوامل خطر قابل اصلاح، از نظر فرهنگی پاسخگو و مبتنی بر بهبود عدالت با پرداختن به عوامل تعیین‌کننده اجتماعی بهداشت باشند.

براساس گزارش اچ‌اچ‌اس، بیش از شش میلیون آمریکایی از آلزایمر رنج می‌برند و پیش‌بینی می‌شود که شمار آن با توجه به جمعیت سالخورده این کشور تا سال ۲۰۶۰ به ۱۳ میلیون تن برسد. این بیماری به آرامی عملکرد مغز را از بین می‌برد و منجر به کاهش شناختی و همچنین اختلالات رفتاری و روانپزشکی می‌شود.

منبع: خبرگزاری ایسنا

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • مدیر سایت مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظرات پس از تأیید منتشر می‌شود.
captcha